Köpa Concerta på nätet utan recept

Concerta är ett preparat som används vid behandling av ADD och ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Många unga vuxna och och vuxna lever med ADHD idag och med rätt medicinering kan de ha ett normalt liv utan de svårigheter som sjukdomen för med sig. Det kan däremot vara svårt att få ut recept och köpa medicin mot ADHD utan en lång process hos vårdcentralen eftersom ADHD medicin innehåller substanser som kan användas för andra syften än medicinering. Vi hjälper dig att köpa Concerta på nätet utan recept och även att hitta bästa Concerta pris online.

Vad är Concerta? När ska man ta Concerta​

Concerta är en medicin som används av patienter som har ADHD. Concerta innehåll är den aktiva substansen metylfenidat som hjälper till att lindra symptomen som upplevs av de som har ADD eller ADHD. Medicinen kommer i tablettform i olika starka doser och du hittar den dosen som fungerar bäst för dig genom att börja med en låg dos och ökar långsamt dosen tills du får rätt effekt. 

Concerta hjälper de som har ADHD att hålla sig koncentrerade. Symptom från ADHD varierar hos alla med diagnosen men de allra vanligaste symptomen är att det är svårt att fokusera på sin uppgift och väldigt många impulsiva begär.

Det Concerta medicin gör är att lindra dessa symptom som ADHD patienter har. Om man däremot tar Concerta utan ADHD symptom så får man en annan effekt. Detta kan vara en förhöjd förmåga att vara fokuserad och extra skarp. Concerta är även uppiggande och kan motverka trötthet som kommer med sömnbrist. Det är väldigt vanligt att studenter och nattjobbare tar Concerta för att hålla sig pigga under perioder då de inte får tillräckligt med sömn. Det finns även rapporter som folk som brukar snorta Concerta för att snabbare känna av effekten från medicinen. Att ta en Concerta tablett innan man börjar plugga har rapporterats vara en metod som gör det lättare att plugga flera timmar och även att vara pigg och alert på förmiddagen efter en lång natt av pluggande.

Concerta biverkningar hos vuxna

Innan du börja använda Concerta är det viktigt att du pratar med din läkare. Ta reda på om du är överkänslig mot metylfenidat eller inte. Om du har Tourettes eller har Tourettes i din familj bör du inte ta Concerta. Det är även viktigt att inte blanda stora doser Concerta och alkohol då detta kan vara skadligt mot din hälsa. Eftersom det här är en ADHD medicin som påverkar hjärnan så finns det flera Concerta biverkningar som du bör tänka på innan du börjar ta Concerta. Det finns både vanliga och mindre vanliga biverkningar som du kan känna av om du tar denna medicin.

Vanliga Concerta biverkningar är bl.a. minskad aptit, muntorrhet, problem att slappna av, yrsel, magvärk, ökade svettningar, huvudvärk, illamående, nervositet och viktminskning. Andra biverkningar Concerta har är även bromsning av tillväxt hos barn, slumpmässiga kramper och synförändringar eller suddig syn. De Concerta biverkningar vuxna ofta kan få är muntorrhet och minskad aptit. Concerta biverkningar i början av behandlingen kan vara ökad nervositet som ofta beror mer på ens egen oro än medicinens påverkan.

Concerta Dosering

Concerta kommer i tablettform i olika stora doser.  

De doser som är tillgängliga är:
  • Concerta 8 mg
  • Concerta 27 mg
  • Concerta 36 mg
  • Concerta 54 mg
Det är viktigt att börja med en lägre Concerta dosering för att sedan öka dosen långsamt tills man hittat den mängd som ger önskad effekt.
Concerta är ett preparat som ofta varar under 12 timmar. Du kan känna av effekten från en tablett du tar på morgonen under hela dagen. Det tar ungefär 30-40 minuter att känna av effekten och din Concerta verkningstid kan variera något beroende på hur stor dos du tagit.
Den maximala dagliga dosen är Concerta 54 mg. Det är viktigt att inte gå över den maximala dosen då en överdos kan vara livsfarlig. Ta alltid en mindre dos när du just börjat använda ADHD medicin för att sedan öka dosen tills du hittar rätt dosering.

Köpa concerta på nätet

Idag går det bra att köpa ADHD medicin på nätet och det är en mycket smidigare metod att få tag i din medicin än att gå till en läkare för att få recept, något som kan dröja med långa väntetider hos vården. Att köpa Concerta utan recept går mycket fortare och du kan dessutom hitta riktigt bra priser när du ska beställa concerta online. Det finns flera olika doser tillgängliga och du kan köpa de flesta doserna online. Hos oss kan du köpa Concerta online utan recept och snabbt få din medicin levererad hem till dig.

Concerta och andra ADHD medicine

Concerta är bara ett av de preparat som används för behandling av ADHD. De olika preparaten har olika aktiva substanser och olika lång verkningstid. De andra tillgängliga ADHD medicinerna är bl.a. Ritalin, Adderall, Strattera och Modafinil.

Modafinil är en aktiv substans som når full effekt efter ca 30-40 minuter och du kan känna effekterna i 10-12 timmar. Modafinil är den ADHD medicin för vuxna som många studenter utan ADHD använder för att hjälpa dem plugga.
Strattera har den aktiva substansen Atomoxetin och har en effekt som varar hela 24 timmar. Strattera är det ADHD preparat som har längst verkningstid.
Ritalin har, precis som Concerta, metylfenidat som den aktiva substansen. Skillnaden på dessa är att Ritalin har en väldigt snabb effekt och varar endast ett par timmar.

Vanliga frågor om Concerta

Concerta når full effekt ungefär 30-40 minuter efter intag. Du bör därefter känna av den uppiggande effekten under ca 12 timmar.

Concerta recept skrivs ut av din läkare på vårdcentralen eller sjukhuset. Du kan däremot köpa Concerta utan recept online.

Verkningstiden för Concerta är i de flesta fall 10-12 timmar beroende på hur hög dos du tagit. Den aktiva substansen sitter dock kvar i kroppen under 1-4 dygn och kan under den tiden spåras via blod eller urinprov.

Om du tar ADHD medicin som Concerta utan ADHD får du en uppiggande effekt som hjälper dig att vara koncentrerad under lång tid. Concerta motverkar även trötthet som kommer med sömnbrist och du kan ta Concerta för att vara fullt funktionell efter en natt med lite, eller ingen sömn.