Köp Ivermectin (Stromectol) i Sverige

Ivermectin (Stromecol) är ett läkemedel som är godkänt av WHO för att behandla olika typer av parasiter. En gång i tiden användes det uteslutande inom veterinärmedicinen, men studier har visat att Ivermectin är effektivt för människor.

Avermectin, en familj av föreningar som Invermectin är ett derivat av, upptäcktes av forskarna Omura Satoshi och William Campbell 1975. Läkemedlet användes redan 1981 för att behandla parasiter hos djur. År 2015 fick de Nobelpriset i fysiologi eller medicin för upptäckten av akvamektin, utgångsmaterialet från vilket Ivermectin (Stromectol) framställs.
Ivermektin framställdes genom rening av akvamektin 1981. Derivatet visade utmärkta resultat i kliniska prövningar. Det var effektivare och hade mindre giftiga effekter på kroppen. Den största effektiviteten uppnåddes i behandlingen av flodblindhet och lymfatisk filariasis (Nobelpriset tilldelades Satoshi och Campbell för att de nästan helt hade besegrat dessa sjukdomar). Läkemedlet är inte mindre effektivt mot andra parasitsjukdomar.

Som en del av förebyggande och behandling av malaria har Ivermectin för människor varit av intresse för bekämpning av COVID-19.

Indikationer för användning av Ivermektin (Stromectol)

Onchocerciasis är en infektionssjukdom som orsakas av maskar. Den drabbar huden och ögonen och kan även lokaliseras i lymfkörtlarna. Huden visar sig genom klåda, utslag, mörkare hud eller bleka hudfläckar. Det kan bildas knölar under huden, som inte alltid kan palperas. Huden kan bli tjockare och förlora sin elasticitet.

Lokalisering i lymfkörtlarna gör att de svullnar, särskilt i armhålan, ljumskarna och halsen. I ögonen orsakar infektionen konjunktivit, grynighet och en känsla av sand. Otidig behandling kan leda till blindhet.

Vid strongyloidiasis, som behandlas med STROMECTOL-tabletter, förekommer de viktigaste skadorna på huden. Bland de inre organen är tarmarna de mest drabbade. De viktigaste symptomen är klåda, diarré, kräkningar, magbesvär och utslag. Läkemedlet har ingen effekt på vuxna i denna sjukdom.

Ivermectin (Stromectol) används också för att behandla skabb. Sjukdomen orsakas av skabbkvalster. Sjukdomen orsakar klåda, rodnad, hudknölar och blåsor. I avancerade fall bildas en skorvskorpa. Platserna är under armarna, mellan fingrarna och på magen. Hos kvinnor under brösten, hos män i området kring pungen och penis.

Sjukdomen är farlig eftersom den är mycket smittsam och äventyrar andras hälsa om den inte behandlas i tid.

Pris på Ivermectin (Stromectol) på ett onlineapotek i Sverige

Du kan köpa Ivermectin utan recept på nätet från ett onlineapotek. Priset på Ivermectin varierar från plats till plats. Priset beror på antalet tabletter i förpackningen.

När du köper Ivermectin bör du alltid ta hänsyn till hur många tabletter läkaren ordinerar för en viss diagnos, patientens vikt. Dessa faktorer påverkar mängden läkemedel som behövs och priset. Invermektin som den huvudsakliga aktiva ingrediensen kan ingå i en lotion eller kräm för behandling av externa parasiter.

Ivermektin för människor finns vanligtvis tillgängligt under varumärket Stromectol. Tabellen nedan visar priset på detta läkemedel

Ivermectine (Stromectol)

Substance active – Ivermectine

Posologie – 3, 6, 12mg

Ivermectie (Stromectol)

Substance active – Ivermectine

Posologie – 3, 6, 12mg

Ivermektin mot parasiter

Strongyloides intestinalis

Sjukdomen orsakas av Strongyloides stercoralis. En enda injektion av Ivermektin rekommenderas för denna sjukdom. Undersökningen har genomförts för öppen och sluten form av sjukdomen.

Onchocerciasis

Läkemedlet är effektivt mot infektion med Onchocerca volvulus. Det är viktigt att Stromectol inte är effektivt i de senare stadierna, när parasiten går in i det vuxna stadiet. De vuxna, som är lokaliserade i knölar under huden, påverkas inte av medicinen. De kan endast avlägsnas genom kirurgi.

Skabb

Skabb orsakas av Sarcoptes scabiei (ett klådkvalster).

Pedikulosor

Orsakas av löss. Ivermektin tabletter ska inte tas av personer med nedsatt immunförsvar (autoimmuna sjukdomar).
Vid andra sjukdomar orsakade av parasiter ordinerar läkaren en enkel eller dubbel dos med en paus.

Dosering av Ivermectin (Stromectol) till människor

Olika doser rekommenderas för olika sjukdomar. I vissa fall rekommenderas en enda dos, i andra fall en andra dos.

Strongyloidiasis

En engångsdos, som motsvarar 200 mikrogram av läkemedlet per 1 kg kroppsvikt, rekommenderas för strongyloidiasis.

Tabell 1 visar det rekommenderade antalet 3 mg tabletter.

Tabell 1: Rekommendationer för stromectol (ivermektin) vid strongyloidiasis

Kroppsvikt (kg)

Enkel oral dos
Antal 3 mg tabletter

15-24

1 1 tablett

25–35

2 tabletter

36-50

3 tabletter

51–65

4 tabletter

66-79

5 tabletter

≥ 80

200 мкг / кг

En extra dos krävs i undantagsfall om obligatoriska avföringsundersökningar visar att infektionen inte definitivt har försvunnit.

Onchocerciasis

Det rekommenderas att STROMECTOL (ivermectin tabletter) tas en gång när man är infekterad med denna sjukdom. När man beräknar dosen bör man räkna med 150 mcg per 1 kg kroppsvikt.

I flik 2 visas antalet tabletter som ska tas.

Vid massdistribution inom behandlingsföretag är intervallet mellan doserna 1 år. Vid individuell behandling kan det vara nödvändigt att ta en andra dos 3 månader efter den första dosen.

Tabell 2: Doser av Stromectol (ivermektin) för onchocerciasis

Kroppsvikt (kg)

Enkel oral dos
Antal 3 mg tabletter

15-25

1 tablett

26–44

2 tabletter

45–64

3 tabletter

65-84

4 tabletter

≥ 85

150 мкг / кг

Pedikulos (huvudlöss och publiklöss)

Dosen är beräknad för att ge ett intag av 200 µg per kilo kroppsvikt. Administreras oralt en gång, vid behov upprepas det efter en vecka.

Blefarit

Dosen är beräknad för att ge ett intag av 200 mikrogram per kilo kroppsvikt. Det tas oralt en gång och måste upprepas efter en vecka.

Filariasis, (Mansonella ozzardi)

6 mg: 2 tabletter, enstaka dos.

Filarios (Mansonella Streptocera)

Dosen är beräknad för att ge ett intag av 200 µg per kilo kroppsvikt. Det tas oralt en gång dagligen.

Skabb (Sarcoptes Scabiel)

Dosen är beräknad för att ge ett intag av 200 mikrogram per kilo kroppsvikt. Det tas oralt, en gång. Om det behövs, upprepa administreringen efter 2 veckor.

Gnathostomosis

Dosen är beräknad för att ge ett intag av 200 mikrogram per kilo kroppsvikt. Tas oralt, en gång.

Hur Ivermectin fungerar

Läkemedlets verkningsgrund är störning av parasiternas nervsystem och deras muskelaktivitet. Helminter och insekter förlamas, dödas och elimineras naturligt från kroppen.

Vad bör jag veta innan jag tar läkemedlet?

Du kan köpa Ivermectin utan recept från ett onlineapotek, men ett samråd med din läkare kan hjälpa dig att undvika allvarliga problem. Se till att du vid konsultationen berättar för specialisten att du tänker ta medicinen och att du har sådana problem:

 • Laktationsperiod och planerad amning, en liten mängd av läkemedlet utsöndras med modersmjölken;
 • En historia av leversjukdom eller en pågående kronisk sjukdom i remission;
 • Har redan behandlats med läkemedlet, upprepad användning ökar sannolikheten för biverkningar;
 • Allergi mot andra läkemedel, livsmedel, färgämnen etc.

Du kan köpa Ivermectin utan recept från ett onlineapotek, men det är bäst att rådgöra med din läkare innan du börjar behandlingen.

Hur du ska ta medicinen?

Läkemedlet ska tas strikt i den rekommenderade dosen. Ivermektintabletter tas oralt på tom mage med mycket vatten.

Ivermektin mot coronavirus

Det finns inga avgörande bevis för att läkemedlet är effektivt och att Ivermectin dödar coronavirus.

En gång i tiden trodde man att ett malariabehandlingsprotokoll som inkluderade användningen av detta läkemedel var effektivt och ändamålsenligt i kampen mot COVID-19. Men forskarna fick aldrig några avgörande bevis. Det anses vara effektivt mot samtidiga parasitinfektioner, vilket ger patienterna lindring och förkortar återhämtningsperioden.

För profylax hjälper läkemedlet vid parasitinfektioner. Ett immunförsvar som försvagats av infektioner är mer mottagligt för infektion med COVID-19.

Kan jag köpa Ivermectin (Stromectol) utan recept?

Många apotek erbjuder att köpa Ivermectin utan recept på internet. På vår webbplats hittar du det bästa priset, en pålitlig leverantör och en pålitlig tillverkare.

Biverkningar och kontraindikationer

I de flesta fall, om du tar läkemedlet i ovanstående doser, inte självmedicinerar och inte överskrider det antal piller och mottagningstider som läkaren har utsett, observeras inga biverkningar. Ingen medicin är dock helt säker och allas kropp är annorlunda, så det kan förekomma obehagliga eller till och med smärtfria känslor.

 • Smärta i leder och muskler;
 • Ömma eller förstorade lymfkörtlar i armhålorna och i halsområdet;
 • Utslag på huden, svullnad eller bara röda fläckar;
 • En höjning av kroppstemperaturen;
 • Yrsel vid plötsliga förändringar i kroppsposition;
 • Astmaattackerna förvärras eller blir vanligare;
 • Huvudvärk;
 • Svullnad i fötterna eller vristen;
 • Känsla av sand i ögonen, rodnad i ögonen, flytningar som inte liknar tårar;
 • Ökad hjärtklappning.

De flesta av dessa symptom är kroppens reaktion på döda parasiter. Besvären är inte farliga och försvinner när maskarna lämnar kroppen på ett naturligt sätt.